Nykypäivänä, kun Internetin valtakausi hallitsee myös pelimaailmaa, ei tarvitse enää miettiä fyysisen median säilyttämistä tai kierrättämistä. Erilaisia pelejä on saatavilla Internetissä tänä päivänä valtava määrä, joka vain kasvaa kasvamistaan. Mikäli et omista yhtään ylimääräisiä CD-levyjä, hienoa! Surffaa siinä tapauksessa tämän artikkelin lukemisen sijaan vilkaisemaan uusimpia tarjolla olevia nettipelejä, tai katso uusimmat kasinot tästä, mikäli haluat ajanvietteeksesi jotain vielä jännittävämpää. Jatka kuitenkin vielä lukemista mikäli olet yksi heistä, jotka joutuvat vielä toistaiseksi kantamaan huolta erilaisten pelien CD- ja DVD-levyt kierrättämisestä sen jälkeen, kun ne on todettu itselle hyödyttömiksi.

Fyysinen media ja luonto

Nykyään jokainen tietää kuinka haitallista muovi on ympäristölle, mutta tästä huolimatta jopa 8 miljoonaa tonnia muovia päätyy meriä saastuttamaan joka vuosi. Määrä on niin valtava, että sellaista kasaa muovia on vaikea edes kuvitella päässään. Voi tulla helposti olo, ettei yhden henkilön panostus tekisi asiaan minkäänlaista näkyvää muutosta. Tämä pitää osittain paikkansa, mutta asia muuttuu sitä mukaa, mitä suurempi määrä ihmisiä haluaa tehdä asiaan muutoksen. Yhden henkilön tapojen muuttaminen ei vielä vaikuta mihinkään, mutta miljoonien ihmisten tapojen asteittaisilla muutoksilla saadaan koko maailman ympäristö kokonaisvaltaisesti voimaan paremmin. Jokainen voi miettiä, millaisia pieniäkin asioita hän voisi tehdä ympäristöä suojellakseen. Elämässämme on monia osa-alueita joilla muovin käyttöä voi vähentää ratkaisevasti.

Apu digitaalisuudesta

Tekniikan kehitys digitaalisessa mediassa on mahdollistanut sen, ettei fyysistä mediaa tarvitse enää lainkaan samalla tavalla kuin sitä tarvitsi vasta 10 vuotta sitten. Nopea tiedonsiirto on mahdollistanut 4K-laatuisen videon suoratoistamisen sekä muun suurikokoisen digitaalisen sisällön erittäin nopean lataamisen verkossa. Käytännöllisesti katsoen olemme tehneet CD- ja DVD-levyistä täysin tarpeettomia.

Levyjen kierrättäminen

Kun CD- ja DVD-levysi käyvät tarpeettomiksi, olisi ne hyvä kierrättää oikeaoppisesti sen sijaan, että heittäisit ne vain roskiin. Vanhat pelisi sinun kannattaa ensisijaisesti lahjoittaa Kierrätyskeskukselle tai muille käytetyn tavaran myyjille, jotka antavat tuotostaan osuuden hyväntekeväisyyteen. Kun siirtyt fyysisestä mediasta täysin digitaaliseen sisältöön, voit näin toimiessasi tehdä hyvää ympäristön lisäksi myös muille ihmisille,