Luonto kiittää, kun nautit erilaisista peleistä Internetin ihmeellisessä virtuaalimaailmassa todellisen maailman sijaan. Kun ostat esimerkiksi tietokonepelin fyysisenä kopiona, pakkausmateriaaliin käytetyn muovin valmistaminen on haitallista, ja hyvin monet myytyjen pelien CD-levyt sekä niiden muoviset kannet todennäköisesti vielä joskus päätyvät saastuttamaan ympäristöä.

Videopelit ovat viihteen muoto joka kehittyy jatkuvasti. Voisi jopa sanoa, että peli vanhentuu lähes välittömästi jo sinä samana päivänä kun se julkaistaan, sillä pelejä kehittävillä studioilla on aina takaraja johon mennessä peli tulee laittaa levitykseen. Peliin jää virheitä, joita voi jälkikäteen paikata ainoastaan netistä ladattavilla päivityksillä, tehden pelistä hankitusta fyysisestä mediasta lähes hyödytöntä myöhemmin tulevaisuudessa.

Materiaaliton Internet

Jos haluat pelata uusinta huutoa olevia pelejä vailla ympäristöön liittyviä omantunnon tuskia, kannattaa katse suunnata Internetin maailmaan. Internetissä on lukematon määrä erilaisia viihdyttäviä pelejä, joita sinun ei tarvitse asentaa koneellesi nauttiaksesi niistä. Ne eivät ole fyysisiä muovikiekkoja, joten sitä mukaa kun kehitys kehittyy ja pelit Internetissä vaihtuvat uudempiin ja parempiin, eivät ne jätä jälkeensä ympäristön kuormitusta, eivätkä tarjolla olevat pelit jätä ketään kylmäksi. Etsi siis käsiisi verkosta ajanvietteeksi hauska peli tai turvallinen nettikasino ja pidä hauskaa!

Viihteestä taakaksi

Tekniikan nopea kehitys peleissä tarkoittaa myös sitä, että pelien grafiikka ja käytettävyys vanhentuu. Mikäli peli ei ollut erityisen loistava, se unohtuu nopeasti uusien hienommannäköisten pelien jälleen vallatessa markkinat, jättäen ostamasi CD- tai DVD-levyn tarpeettomaksi. Ellet ole pelien keräilijä, ei ole kovin todennäköistä, että haluaisit säästellä vuosikaupalla peliä, jota et aio enää koskaan pelata. Tällöin peli saattaa päätyä roskakoriin, ja sitä kautta muiden hylättyjen pelien sekaan, alati kasvavaksi taakaksi ympäristölle.

Taakseenjättävä kehitys

Vaikka haluaisitkin jälleen pelata jo vuosia nurkissasi lojunutta videopeliäsi, tietokoneiden käyttöjärjestelmien kehityksen haittapuolena vanhempia pelejä pelatessa usein tulee vastaan se, ettei uunituore käyttöjärjestelmäsi välttämättä enää kykene tukemaan vanhaa peliäsi. Joskus Internetistä saattaa löytyä joko alkuperäisen kehittäjän tai fanien tuottama päivitys joka saa pelin jälleen toimimaan tietokoneellasi, mutta jos pelin valmistanutta kehittäjää ei ole enää olemassa tai peli ei ollut erityisen suosittu, on mahdollista ettei kukaan koskaan vaivautunut tällaista päivitystä sille tekemään – jättäen tässäkin tapauksessa jälkeensä yhden hyödyttömän muoviroskan lisää.